Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Fin debut av Jatzy Jazz!

Idag gjorde 3 åriga Jatzy Jazz debut i Årjäng. Jatzy som har haft ett häftigt humör vilket fördröjt debuten. Men nu vart det bilstart och hon skötte sig galant.
Vi tog en lugn start och ur första sväng satt vi fint i andra par utvändigt. 1200m från mål felade hästen i dödens och vi fick ta över den positionen. Där visade Jatzy prov på imponerande styrka och ett underbart mod när hon helt enkelt pulvriserade all tänkbar motstånd och joggade i mål till en enkel seger på fina tiden 16.3/2140a. Segern va värd fjuttiga 10000 till nöjda ägare H & S Gods och Tidningsfrakt AB, stort grattis!

Ett par lopp senare skulle Ruby Frontline göra comeback. Som vanligt va det ett snällt upplägg som väntade, och efter vi fått ett fint lopp i tredje inner, och lucka på beställning 300 kvar avgjorde Ruby enkelt och tog årets första seger. Segern värd 10000, stort grattis till ägaren Jenny Ryman Jonsson och tränaren Johan Jonsson!

Med till Årjäng va Final Mission som fick sig ett lätt banjobb, allt kändes bra och planen är att starta på Bjerke den 27/9.

I fredags kom en ny 1 åring i träning. Millmighty (Make It Happen-Millmove-Pine Chip). Han blev inhandlat på auktion i Norge förre veckan av ett gäng norske killer, där dom flesta är nya hästägare hos oss! Millmighty är en otroligt fin 1 åring. Mycket mycket fin med ett trevligt temperament, välkommen!

Om 2 veckor är det dax för kriteriumsauktionen och vi kommer vara på plats bägge dagarna och besiktigar 1 åringar!

Nu laddar vi för tävlingar i Årjäng imorgon söndag, ha det bäst!
/Paw

Sorg och glädje går hand i hand

…lite flyt på rikstoton!!

..I lördags gjorde vi en riktig långtur med valborg marje och Wy fi, Solänget var destinationen och som det blev:) Valborg levererade rejält med att vara 2:a på 15.5 2640a. 50 000 in till Mitt i byn förvaltnings AB, vi hoppas nu att hon kommer med i finalerna på solvalla om 3 veckor!
Wifi var också fin, kördes till ledning och det blev rejäl körning första 500, släppte till favoriten men öppningen  satte sej lite i benen till slut och han tappade ryggen, fick dock med sej 6:e priset på 7000 kr.

Final Mission skulle ha startat på Färjestad i måndags men tyvärr har hon fått en spark i hagen så hon får läka ihop lite.

Idag gjorde Västerbo Whistler comback efter långt uppehåll med behandling, fick ett fint lopp i ryggar och skulle köra 400 kvar så skuggar han till och tappar längder på täthästarna, visar dock fin inställning och skjuter till rejält efter! vi sätter den på orutinkontot och han vinner snart lopp!!

 

RIP Västerbo Cointreau

Min älskade bästa vän fick tyvärr lämna oss alldeles för tidigt förra veckan, han fick en infektion i en led efter en behandling och det fanns ingenting att göra tyvärr. Han har gjort sååå mycket gott för oss och alltid sett till att vi varit lyckliga, så han är inte skyldig oss något,så jag beslutade att han inte skulle behöva ha ont mer utan få vandra vidare till de gröna ängarna:(
Både vi och barnen minns honom som världens bästa vän som lämnar ett enormt tomrum efter sej. Vi ses i himmlen connie! Jag älskar dej!!

Västerbo Cointreau inför ett lopp. Han älskar att kramas…!

under helgen är det martenstrav i årjäng och vi kör båda dagarna, läs om chanserna under till start.

Ha en fin kväll och ta hand om varandra!:)

Kram Jenny