Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

God Jul!!

Hoppas ni har haft en god jul! Här har det varit lite nytt det mesta, men det har gått okay. Barnen fick sina julklappar och maten va god!

Final Mission felade återigen på Biri. Synd för hon kändes väldigt fin och hade säkert varit 2:a annars. Men det va ett fall framåt igen och vi är på rätt spår.

Hemma har vi vaccinerad dom flesta och dom har få ta det lite lugnare under helgen. Men snart är vi tillbaka i verkligheten.

Snart är det nytt år och kan nollställa alla räkneverk. Jag ska va ärlig med att 2017 inte är ett år som jag kommer se tillbaka på med glädje, det mesta har krånglat och strulat så jag ser fram mot 2018, som jag övrigt har mycket höga förhoppningar om blir ett FENOMENALT år!

Ha det bäst!

/Paw

Valborg Marje med halsinfektion.

Valborg Marje vinner på Färjestad 170828 (Foto: Kurt Einevåg)

 

Valborg Marje va på väg mot en MYCKET enkel seger på v75 förre lördagen, men tyvärr tappade hon travet och föll i passgång 50m kvar. Utan tvekan va det segern som vi gick miste om. Men hon visade att hon står sig mycket bra i klassen.
Hon blev efter starten kollad i halsen och det fanns en halsinfektion, samtidigt passade vi på att fräscha upp henne. Nu blir det 4 veckors frånvaro sen kommer hon stark tillbaka.

Mårten Marje gjorde det anständigt som 4 på Färjestad i måndags. Han ser ut som formen är på g, trots han ogillar att tävla med skor.

Wy Fi startade den 1/12 på Romme, men va rullig och spänstlös och gjorde sig inte rättvisa alls, han hade hög puls efter loppet och hostade så mycket pekar på en halsinfektion. Nu blir det vinterträning och vi ställer in siktet 100% på speedracet under elitloppshelgen!

1 åringar ser fina ut alla, vi har lite andelar till salu i både Rosa Luxemburg och Bear My Heart. 2 mycket intressanta 1 åringar.

Västerbo Amaretto va anmäld till kvallopp men tyvärr hostade han och vi strök honom. Det blir vinterträning för hans del och sen får han kvala fram mot vårkanten.

Just nu är det fantastiska träningsmöjligheter vi har erbjuds. Mycket snö har vi fått, och hästarna tränar bra nu igen efter lite förkylningar och infektioner.

2017 blev inte så bra som jag hoppats, detta på grund av olika anledningar, men jag tror vi kommer stärkta in i 2018 och som hästarna ser ut för dagen kommer vi få ett super år.

Ny häst i stallet är Part Nan Angelen som idag har anländ från Robert Bergh. Vi får försöka få honom fräsch, då finns det mycket kapacitet i honom!

Ha det bäst!
/Paw

 

 

Sådär form…

Vi har äntligen fått vinter, och nu har vi riktigt fina träningsförhållande. Hoppas det håller i sig ett BRA tag!

Hästarna har visad lite sämre form på slutet. Mycket galopp har det blivit och nu blir det paus för en del av dom. En som inte visad dålig form är Valborg Marje som går kanonlopp varje gång. Håller hon för dom hårda vinterbanor kommer hon få en fantastisk vinter!

Hemma tränar 1 åringar på och dom ser fantastisk fina ut såhär långt. Skall bli roligt att följa dom och se hur dom utvecklas.

2 åringarna ser överlag fina ut. Lite besviken på O.M.Feel som sprang med bromsen i på Färjestad. Får se hur vi gör med henne om det blir vintervila eller en start till.

Ha det bäst så hörs vi snart igen!