Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Våren kommer, eller?

Västerbo Amaretto 8/12-16

I onsdags va jag på Färjestad med Jatzy Jazz som vart 4 efter en tuff öppning blev hon sliten då hon troligen saknade lopp i kroppen. Jag va ändå nöjd med henne och nu kommer vi starta på lite mera frekvent.
Med till Färjestad va Västerbo Amaretto som gick sitt första banjobb för året. Han va finfin på 24/2100 och han kommer gå några jobb till innan jag hoppas det är dax för kvallopp.

Hemma tränar hästarna bra efter en tid med lite virus och förkylningar. Inom kort kommer en stor del av hästarna vara redo för banjobb och start. Prince Yoda, Selfie, Västerbo Amaretto, Staro Midnight, Smevikens Hangover, O.M.Feel och Wy Fi börjar alla röra på sig i början av april.

Våra andelshästar tränar på och känns fina. Det finns andelar kvar i både Rosa Luxemburg och Bear My Heart!

Nytt i stallet är
Lets Go Tooma (vallack 3 år e Allstar Hall – u Elsa Tooma) Mamma va ett supertalang och denna känns som det finns talang i honom trots en tråkig rad.
Mikko Tooma (hingst 2 år e Yield Boko -u Flatier Tooma) Snabb som vinden men något känslig kille.
Merle Tooma (sto 2 år e Broadway Hall – u Flicka Tooma) Liten men väldigt fint sto. Mamma va mycket snabb. Hon anländer stallet i Rättvik onsdag då hon kommer från Tallinn.

Från 1 april har jag filial på travbanan i Rättvik. Där är det tanken att jag ska ha ca 5 hästar stående. Totalt kommer Nathalie och jag ha ca 13 hästar i Rättvik.
Nathalie som heter Blom i efternamn kommer från 1 april vara sambo med mig och utöver hästarna i Rättvik kommer hon ha en del av sin verksamhet på gården i Mangskog.
I Rättvik kommer Bibbi Blom ha det dagliga ansvaret men antingen Nathalie eller jag kommer vara där 2 dagar i veckan för fortkörning och skoning.

Nu laddar vi för våren, för den kommer väl!

Glad påsk!
/Paw

Mårten tog årets första!

Mårten Marje har sedan måndag bott i Rättvik där vi numera har filial. Han gjorde sin första start ikväll på Östersundstravet.

Nathalie Blom skötte tömmarna och gjorde det på bästa sättet, efter ett lopp i 3:e ytter satte dom attack 350 kvar och segermarginalen blev till slut ca 0.5 längd. Segern va värd 10000 till ägaren Mitt i byen förvaltnings AB

När allt är klart kommer vi ha ca 5 hästar i Rättvik och Nathalie Blom kommer flytta till Mangskog och hon kommer ha med sig 5-6 och planen är att hon ska ha 6-7 hästar i Rättvik.
Vi kommer vara på plats i Rättvik 2 dagar i veckan och köra fort och sko. Bibbi Blom kommer ha hand om det dagliga jobbet.

I måndags startade Jatzy Jazz på Färjestad. Hon fick ett snällt lopp och avslutade bra men fick se sig slagen på linjen. En andra plats värd 5000 på tiden 16.8/2140a

I onsdags va jag på Bjerke och körde All Reasons. Hon gjorde som alltid ett bra lopp som 4:a efter en smått omöjlig resa. Han fick drygt 5000 för det.

Förra veckan startade All Reasons på Momarken där han efter ett drygt första sväng kom till ledningen efter 650m sedan spårade han runt om. Segern värd drygt 14000.

Stallet ligger annars lite lågt för dagen med infektioner som går runt, men dom som startar går onekligen hyggligt!

Nu blir det Tallinn i helgen och besikta unghästar.

Trevlig helg på er!

/Paw