Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Formstark Jaanus Tooma!

Jaanus Tooma är i fint slag för dagen!

Färjestad stod på schemat för fyra av stallets hästar under måndagskvällen.
O.M.Feel gjorde årsdebut där hon blev kraftigt störd från start och tappade mark. Hon kunde till slut knipa sistapengen på 1.19,0/2.140 meter (5.500 kr).

Jaanus Tooma visade fortsatt toppform. Efter att ha fått göra grovjobb i tredjespår under slutvarvet höll han starkt till en andraplats på 1.15,4/2.160 meter (12.500 kr).

Västerbo Amaretto och Staro Midnight var båda ute i kvallopp och blev godkända.

Nu laddar vi inför lördag då Valborg Marje startar i V75 på Örebrotravet!

Det börjar röra på sig!

Mårten Marje. Foto: Kurt Einevåg

Det har inte blivit jättemånga starter än så länge i år för stallet, men nu börjar det att röra på sig på allvar!

Imorgon startar Mårten Marje i Årjäng och på måndag väntar Färjestad där O.M.Feel och Jaanus Tooma ska starta. Med till Färjestad är också Staro Midnight och Västerbo Amaretto, som båda ska kvala. Det finns ett fåtal andelar kvar i Västerbo Amaretto, för den som är sugen på starthäst inom kort.

Hemma tränar hästarna på bra och ytterligare några närmar sig start. Wy Fi, Let’s Go Tooma och Littlesupersister trimmas alla för årsdebuter inom kort. Även Selfie N.O. planeras årsdebutera om några veckor.

Valborg Marje har tagit Solvallasegern förra onsdagen på bra sätt och känns väldigt fin i jobben. Nu siktar vi enbart på rikstotolopp framöver då det är där hon hör hemma.

Full fart med andra ord kommande veckor, vilket är riktigt skoj!

 

Tidigt Valborgsfirande!

Valborg Marje vann lätt på Solvalla efter klassiska spets och slut.

Under onsdagskvällen kom årets tredje seger till stallet, en efterlängtad sådan! Efter många fina lopp på rikstoton fick Valborg Marje besöka vinnarcirkeln igen efter att ha haft lekstuga under Solvallas V86-omgång. Trots en tuff öppning fram till spets som kostade 1.09,8 första 500 meterna, var det aldrig någon fara på taket. Valborg Marje sprintade ifrån konkurrenterna på upploppet och vann busenkelt på fina 1.14,0a/2.140 meter. En seger som var värd 60.000 kronor. Grattis säger vi till ägarna Mitt i Byn Förvaltnings AB som var på plats och fick se sin fina häst!

Med till Solvalla var även Jatzy Jazz. Tyvärr tappade hon en knäkappa kort efter start och straffade ut sig själv med att galoppera. Hon kändes fin efter det och formen sitter även hos henne.

Nu laddar vi för fortsatta framgångar, men först blir det att njuta av kvällens triumf!