Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Full fart framåt!

Nöjda hästägare till Marta Mangue efter dagens banjobb i Arvika.

Det är full fart i stallet för dagen och flera hästar som visar framfötterna.

Idag var vi inne till Arvikatravet och körde banjobb med tvååriga Marta Mangue. Det var nöjda ägare på plats som fick se sin häst komma runt på 1.43,0/2.100 meter, på mycket fint sätt!

Flera hästar har också varit ute och startat den senaste tiden.
Selfie N.O. och Let’s Go Tooma debuterade i vår regi i Årjäng den 20/5. Selfie N.O. ledde in i det längsta och tog en mersmakande andraplats, medan Let’s Go Tooma stod för en bra avslutning i spåren och slutade trea i sitt lopp.

Mårten Marje startade på Axevalla i torsdags och visade fortsatt fin form då han spurtade in som fyra.

I söndags gjorde Wy Fi sin sista start för oss, då han var med i Speedracet på Solvalla, men det räckte tyvärr inte till någon finalplats. Upplevelsen var ändå det stora och vi tackar för alla glädjestunder som Wy Fi gett oss.

Prince Yoda gjorde sitt första framträdande för oss i måndags efter lång skadefrånvaro, då han kvalade på fina 1.18,0/2.140 meter på Färjestad. Om allt ser bra ut siktar vi på debut i Rättvik den 21/6 och han blir spännande att följa!

Igår, tisdag, blev det snöpliga startgalopper på lunchtravet i Rättvik för både Jatzy Jazz och Let’s Go Tooma. Positiv var däremot Bear My Heart som klarade sitt premielopp galant på 1.31,3/2.140 meter.

Kommande starter för stallet:
Västerbo Amaretto – Årjäng 1/6
Littlesupersister – Färjestad 4/6
Selfie N.O. – Färjestad 4/6
Mårten Marje – Rättvik 4/6

Toppinsatser på V75!

Valborg Marje. (Foto: Kurt Einevåg)

Jaanus Tooma och Valborg Marje startade på V75 i Gävle idag där båda visade fortsatt toppform!

Jaanus Tooma fick ett invändigt lopp och såg riktigt fin ut som fastlåst. Ett sjättepris (7.000 kr) blev det till slut på fina 1.13,7a/2.640 meter.

Sedan var det då dags för Valborg Marje – ja, alltså vilken häst hon är! Efter att lätt ha sprintat till ledningen blev det stenhårt tempo med 1.07,0 första 500 och 1.11,8 första varvet. Valborg Marje krigade helhjärtat hela vägen och tog en finfin tredjeplats (31.000 kr) på 1.12,6a/2.140 meter. Var så säkra på att hon vinner V75-lopp när som helst!

Imorgon väntar Årjäng där Selfie N.O. och Let’s Go Tooma gör intressanta debuter i vår regi!

Bra snurr för dagen!

Mårten Marje visade fortsatt fin form i Rättvik under lördagskvällen.

Tre hästar från stallet startade i Rättvik under lördagskvällen med fina resultat!

Först ut var O.M.Feel, som efter en invändig resa kunde knipa en sjätteplats (5.500:-) på 1.18,0/2.140 meter.

Jatzy Jazz var näst på tur och där kan vi snacka om en riktigt svettig prestation! Efter att ha fått ge sig i spetskörningen där första 500 öppnades på 1.09,5 och varvet på 1.12,0, lyftes Jatzy Jazz ut i dödens. Väl där plockade hon ner ledaren, men fick ge sig i absolut sista stegen och nöja sig med en hedersam andraplats (10.000:-) på 1.14,8a/2.140 meter.

Mårten Marje ville inte vara mycket sämre i loppet därpå. Från springspår blev det ledning, men sedan fick han aldrig vara riktigt ifred. Mårten Marje kämpade dock berömvärt och slutade trea (7.500:-) på 1.14,0/2.140 meter.

På de tio senaste starterna har stallets hästar varit på pallen vid fem av tillfällena, varav det blivit två segrar. Härlig form med andra ord på våra kompisar!

Yes, där satt den!

Jaanus Tooma.

Idag startade Jaanus Tooma i Åmål. Efter att ha fått nöja sig med andraplats två gånger i rad var det idag dags för en välförtjänt seger. Detta efter att mestadels ha fått vandra i andra ytter. När Jaanus Tooma fick full marschorder in mot upploppet avgjorde han mycket lätt till seger på *1.15,1a/2.480 meter.

Äger gör Stall Oxalis och triumfen var värd 25.000 kronor.