Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Spännande starter och V75-final!

Let’s Go Tooma. Foto: Kurt Einevåg

Det har varit en ganska intensiv period under första halvan av juni där stallet har hunnit med flertalet starter, med blandad kompott.

Västerbo Amaretto debuterade i Årjäng den 1/6, där han knep sistapengen. Detta efter att ha galopperat inledningsvis och sedan svarat för ett bra slutvarv ute i spåren. Han startade även på Axevalla den 15/6 och plockade nya pengar, men var inte till sin fördel där och nu får han ta igen sig lite.

Littlesupersister och Selfie N.O. startade på Färjestad den 4/6 där båda underpresterade rejält, men det fanns förklaringar till prestationerna och båda två startar igen inom kort.

Let’s Go Tooma var positiv i skymundan på Färjestad den 11/6 då han noterade nya rekordet 1.15,9a/2.140 meter efter att ha fått chansen sent.

Jaanus Tooma och Valborg Marje var till Vaggeryd den 13/6 och startade båda inom V86. Jaanus Tooma gick en rejäl repa i tredjespår på sista bortre långsidan och visade fortsatt form, i ett lopp som gick väl sakta för att passa honom. Valborg Marje såg finfin ut i spets i ett försök till Diamantstoet, men en krävande bana satte sina spår och hon fick nöja sig med tredjeplatsen. Detta innebar också att Valborg Marje är klar för Diamantstoets final på Färjestad den 30/6 med 250.000 kr i förstapris, riktigt skoj!

Kommande dagar har vi spännande starter. På torsdag gör Prince Yoda debut för oss i Rättvik efter att ha varit borta i över ett år. Han visade en del av sin kapacitet i kvalet och det blir spännande att se vad han kan uträtta direkt.

Mårten Marje kommer ut i Årjäng på fredag och på lördag blir det åter Rättvik där Let’s Go Tooma ska spänna musklerna då han startar i ett försök till Breeders Crown. Om han slutar bland de sex främsta är han semifinalklar till Solvalla i höst.

I övrigt tränar hästarna på bra hemma och det känns som att vi kommer få en kul sommar!