Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Busenkelt Jaanus!

Jaanus Tooma.

Rättvik stod på programmet under måndagskvällen. Efter att ha svarat för flera fina insatser var det dags för Jaanus Tooma att sätta nosen först igen. Från andra ytter kunde attacken sättas in runt slutsvängen. Jaanus tackade för den fina resan genom att avgöra busenkelt till seger på 1.15,5a/2.640 meter. Triumfen var värd 20.000 kr till ägarna Stall Oxalis!

Med till Rättvik var även Västerbo Whistler som spurtade in till ett femtepris (2.100 kr) på 1.17,8/2.160 meter, efter ett lopp långt ned i kön.

I lördags startade Mårten Marje på V75 i Bollnäs. Efter att ha blivit för laddad i starten och slagit på en galopp, slutade Mårten i det slagna fältet. Dock på nytt rekord, nio år ung, då han noterade tiden 1.13,3a/2.140 meter.

Med andra ord håller den fina formen i sig för stallets hästar och nu laddar vi för fortsatta framgångar!

Mersmakande insatser!

Jaanus Tooma fortsätter att leverera starka insatser.

Det fortsätter att rulla på för stallets hästar som visar toppform för dagen!

I måndags gjorde Västerbo Whistler årsdebut i Rättvik efter nästan åtta månaders uppehåll. Trots dödens sista varvet, kämpade Västerbo Whistler tappert till andraplatsen på nya rekordet 1.14,5/1.640 meter.

Under torsdagen startade Jaanus Tooma i Arvika. Efter ett lopp i mestadels andra ytter svarade Jaanus för en stark avslutning och var sånär att hinna fram till seger, men fick nöja sig med andraplatsen på 1.15,1a/2.100 meter.

Med över fem månader kvar av året närmar vi oss redan fjolårets siffror vad gäller både segrar och inkörda pengar, vilket känns riktigt skoj. Då går det lätt att arbeta trots den stekande värmen.

Ha det bäst!

Härligt Mårten!

Mårten Marje imponerade stort under fredagen i Årjäng. (Foto: Carina Wedengren)

Mårten Marje startade i Årjäng under fredagskvällen där han tog en välförtjänt seger efter att ha hållit fin form en längre tid.

Från innerspår hamnade Mårten Marje i tredje invändigt. På sista bortre långsidan uppenbarade sig luckan bakom fältet. In mot upploppet sattes attacken in i vida spår och Mårten kunde avgöra plättlätt på 1.14,2a/2.140 meter. En seger som var värd 20.000 kr.

Stort grattis till ägarna Mitt i Byn Förvaltnings AB!

Som kusk blev det en toppenkväll, då det blev en trippel och 140.000 kronor inkört! Övriga segervapen var Flex, som var helt grym från dödens samt Notation som vann lätt från spets.

Nu njuter vi av framgångarna och laddar inför måndag då Västerbo Whistler årsdebuterar i Rättvik. Med tanke på hur hästarna går för dagen kan det vara värt att passa honom!

Fina prestationer på flera håll!

Mårten Marje är i toppform för dagen och startar på fredag i Årjäng. Foto: Kurt Einevåg

Det fortsätter att snurra på för dagen och det har hunnit bli en hel del starter sedan senast.

Prince Yoda gjorde debut i Rättvik den 21/6 och svarade för en grym insats som trea efter långt uppehåll. Om benet håller så känns det som att vi får kul med honom framöver.

Mårten Marje har hunnit med att starta två gånger. Först i Årjäng den 22/6, där han spurtade bra till tredjeplatsen långt ut i banan. En tredjeplacering blev det även på Färjestad den 29/6, där han fick sen lucka och gick i mål med gott om krafter kvar. Formen är med andra ord på topp och han startar igen i Årjäng nu på fredag.

Let’s Go Tooma startade i Rättvik den 23/6 i Breeders Crown-försök. Visserligen väldigt tufft motstånd, men han underpresterade ändå och har blivit behandlad efter den starten.

Littlesupersister startade i Arvika den 26/6. Efter en sämre insats i sin debut var det ett klart fall framåt då hon slutade trea från dödens. Hon startade även i Arvika i fredags, men var inte alls på humör och galopperade dubbelt. Vi tar nya tag och hon startar redan på fredag igen i Årjäng.

Selfie N.O. galopperade direkt bakom bilen i Åmål den 27/6 så var den dagen förstörd. Samma dag startade även Jaanus Tooma som var riktigt bra som tvåa i ett V86-lopp. Så sent som i lördags startade Jaanus igen på V75 i Halmstad och slutade där sjua, men var inte till sin fördel och vi får kolla upp honom.

Valborg Marje var med i Diamantstoets final på Färjestad den 29/6, men kom helt fel på det. Trots 1.12 sista varvet gick det inte att ta något och hon får ta igen sig lite efter att ha gjort flera starka prestationer.

O.M.Feel slutade sexa efter galopp i Årjäng den 2/7. Detta blev sista starten i vår regi och vi önskar lycka till framöver till de nya ägarna.

Hemma tränar hästarna på för fullt. Västerbo Whistler ska gå banjobb imorgon och på fredag blir det banjobb för Kicki Tooma och Millmighty.

Träningsrapporterna är uppdaterade – in och läs senaste nytt om alla hästar!