Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Bästa året någonsin!

Let’s Go Tooma.
Foto: Kurt Einevåg

Efter en period med sjukdomar i stallet har hästarna börjat röra på sig under veckan som varit. Västerbo Realhigh startade på Bjerke i onsdags, men fick inget med sig då det blev galopp in mot sista sväng.

Betydligt trevligare var det på Åby igår, torsdag, då Let’s Go Tooma skötte sig fläckfritt igen efter ett par galoppmissöden och hakade på bra till femteplatsen. Placeringen i sig var kanske inte så märkvärdig, men faktum är att när han passerade mållinjen innebar det att vi kan notera vårt bästa år någonsin vad gäller inkörda pengar med stallets hästar! Riktigt skoj och stort beröm till hela teamet runt hästarna, som har en stor del i framgången!

Under fredagskvällen var det dags för Kicki Tooma att göra comeback på Biri. Från rygg ledaren fick hon sen lucka på upploppet och knep en tredjeplats. Med andra ord börjar hästarna visa form igen efter en tyngre period och nu tar vi sikte mot drömgränsen med en miljon inkört innan året är slut!

Höstrusk och sjukdomar

Mårten Marje har gjort bokslut för säsongen och nu laddar vår hederskille för 2019.

Hösten har dragit igång på allvar och med det brukar även sjukdomar kunna komma i stallen. Så har det blivit även för oss, vilket har synts på resultaten den senaste tiden. Nu blir det vila ett par veckor för nästan samtliga hästar innan det blir full fart igen i december.

Desto roligare är att vi har fått en ny häst i träning, R.K.Queen, som anlände till stallet igår. Hon är tre år och har mycket spännande stam med Make It Happen som pappa och Varenne som morfar. Bland annat är hon helsyster till trefaldige V75-vinnaren Staro Ivy League, som har tjänat över 1,2 miljoner kronor! Det ska bli spännande när vi sätter igång med träningen.

I övrigt är träningsrapporterna uppdaterade för november!