Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Det ruller på!

Ernst Av Eda njuter av sommarbetet.

Ett åringarna börjar att anlända stallet nu. Vi har i år ökat på från 10 till 15, och det har varit fullsatt ganska länga vilket är kul. Det är många fint stammade hästar. 

I lördags körde vi provlopp med Thierry Omeyer och Peekas Pearl. Bägge va mycket fin på 39.3 och 40.0 på fina sätt. Bägge är redo för premielopp.

På onsdag ska vi till Arvika med Ernst Av Eda, Hagalids Dorothea och Nathalies Lissby Ella som alla ska gå deras första banjobb. Även 3 åringarna Djupdalens Rasmus och Slotts Cornelia ska få följa med.

Hemma tränar hästarna på bra och flera känns riktigt på g nu. Valborg Marje tränar på riktigt bra nu efter operation och håller hon nu blir det en fin sommar med henne. Även Selfie känns fin efter operation i lugna tempon.

Vi håller på att snygga till gården och i dagarna har vi grusad upp gården och fått lite mera plats åt alla håll och kantar.

Nya startar på fredag, söndag och måndag, med andra ord, det rullar på!

Simma lugnt

/Paw

 

Äntligen för Västebo Whistler!

 

Västerbo Whistler vinner i Årjäng. (Foto: Kihlman)

 

 

 

Det har varit lite väl tyst här på sidan under en tid. Men nu ska det bli ändring på detta. Vi har äntligen fått lite vår och värma. Snön och isen är borta och hästarna visar härlig form!

Igår va vi  i Årjäng med Västerbo Whistler, Millmighty och R.K.Queen
R.K.Queen gick ett jobb innan tävlingarna och hon kändes mycket stark på 20,2/2100 med en visslande avslutning. Nu siktar vi på start den 6/5 på Färjestad.
Västerbo Whistler återkom efter ett mindre uppehåll där han blivit uppfräschad och laddad batterierna. Från ett smarrigt innerspår valde jag efter värmningen att göra några ändringar i utrustningen. Jag tog bort det helstängde huvudlaget och tjecken och tjoho va fin han va.
Ledningen tog vi hand om direkt och efter första 1000 på 16,5 va det bra tryck under slutvarvet. 12,5 sista 1000 och 10,5 sista 500m dundrade Whistler på och va ensam på planen, och segermarginalen va säkert 60-80 meter! och det fanns det, som det kändes, mycket sparad i honom! 

Segertiden skrevs till 14,3/2140 voltstart och Mitt i Byen Förvaltnings AB kunde räkna in 22000 för segern
Sköter gör Emilia Aaltonen.
 Millmighty är en stor fin 3 åring som jag verkligen gillar. Han har inte gjort mycket fel såhär långt och det gjorde han inte heller i kvalet. Jag placerade han i rygg direkt och där fick  han jogga med första 1400m. Varvet passerades på 23,5. Men från 700 kvar gick det fort, RIKTIGT fort. 15.5 sista 1000 och mycket snabbare sista 500 gjorde vi kom i mål på¨19.1/2140 och det gjorde Millmighty på ett läckert sätt.
Nu blir det veterinärkoll innan han ska jobbas fram mot debuten.

 

 

Millmighty inför sitt kvallopp (Foto: Jessica Schade Lundell)

 

I förra veckan åkte vi till Rättvik med Littllesupersister och Mårten Marje. Littlesupersister gjorde återigen ett bra lopp som 4:a på nya rekordet 15.6/2140 volt men hon kändes något sliten så nu blir det lite paus för hennes del.
Gamla supermannen Mårten Marje stod inför säsongdebut efter ca 5 månader frånvaro. Han visade direkt att vintern varit bra och vi satt bomfast med vinner krafter sparade som 2:a på 15,2/2640a.

Annars rör det på sig hyggligt, 3 åringarna har börjat kvala, Marta Mangue va fin i sitt kvallopp men trivdes inte på den hårda banan, och är fräschad upp efter det. Hon tränar fint igen nu. Livi Opal HM fick inte alls med sig travet på den stumma banan och vi ska reparera lite på henne. 

2 åringarna ser fina ut. Peekas Pearl och Thierry Omeyer är dom är längst framme idag och dom har tränad 40/2100 i Arvika vilket är bra. Corali har länge varit den som varit kvickast men hon har åkt på lite växtvärk och vi tar det lite lugnare med henne.
Hagalids Dorothea och Ernst Av Eda har endast gått lite lätta intervaller hemma men ser fina ut bägge.

Ha det bäst

/Paw