Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Elitlopps helg med auktion

Millmighty inför sitt kvallopp (Foto: Jessica Schade Lundell)

 

 

 

 

Hästarna fortsätter att prestera jämt och stabilt. Dock har vi några som dras med lite halsinfektioner. Vi fick bland annat stryka 2 premiehästar mi veckan.

Enjoys Frilly och Djupdalesn Rasmus va duktiga i sina kval förra helgen i Årjäng. Där vi hade med ytligare 3 hästar.
Slotts Cornelia gjorde en anständig debut. Tyvärr hade hon problem med banan som alla våra hästar denna dag och vi får vara nöjda med att hon fick med sig en premie.
Samma dag va R.K.Queen 3:a efter först slagit på en startgalopp och sedan dödens under slutvarvet.
Lets Go Ernie valde Nathalie ett försiktigt upplägg med och han vart fast länge men avslutningen till 4:e plats va mycket bra.

I måndags blev Västerbo Amaretto 4:a efter att fått anfalla 650 kvar i et lopp där det va dåligt tempo första 1000m och han va klart godkänt.

Mårten Marje startade på Örebro tisdag och han stod för den första 0:an felfritt sedan 21/1! Han fick inte travet att stämma och hostade efter loppet.
Only One Winner visade att formen är där och han kommer snart vinna lopp. Pang sa det från start och han satt i ledningen på 1 steg, sedan fick han rygg på favoriten som tyvärr inte va riktigt på topp och Only vart fast i trötta ryggar. Men han fick med sig ett 4:e pris.

3 åringarna rör på sig och känns fina. Millmighty startar om ca 3 veckor. Rosa Luxemburg och Livi Opal H.M. är kvalklara om ca 3 veckor om allt går som det ska. Livi Oceanview kvalar den 31/5. Marta Mangue tränar på men det är inte aktuellt att starta nu direkt vilket även gäller Djupdalens Rasmus

2 åringarna ser fina ut, dock har flera av dom haft problem med halsinfektioner. Peekas Pearl och Thierry Omeyer är redo för premie men har hostat. Nästa vecka ska Hagalids Dorothea, Ernst Av Eda och Lissby Ella gå premielopp. Flowergirl och Corali tränar på och kommer gå premielopp under sommaren.

Nu är 14 av 16 1 åringar i vagn. Dom sköter sig och flera av dom riktigt fina ut. Betessläp nästa vecka!

Ernst Av Eda njuter av sommarbetet.

Ny i träning är 2 åriga Honeybooboo (So Perfekt) Ett fint sto som vi hunnit köra ett lätt jobb med, och hon kändes fin.

Nästa vecka kommer ett välmeriterad norskt kallblod… Mera info nästa vecka.

Nu laddar vi för elitauktion, vi är på plats och besiktar. Sen laddar vi för Elitloppet!

Double Exposure vinner Elitloppet. På nytt världsrekord… 😉

The Marshall calls the trotters!

/Paw

 

 

 

 

3:e raka till R.K. Queen.

 

R.K.Queen vid seger på Färjestad 190506 (Foto: Kurt Einevåg)

Vi har startat på under helgen och dom första dagarna i denna veckan och det har varit en bra helg.

 

I fredags åkte vi till Romme med 3 stycken.
Västerbo Amaretto felade i första sväng, en galopp som mest va hans orutin, efter galoppen gjorde han ett bra lopp och lär va mogen för en seger snart.
Mårten Marje gjorde i vanlig ordning ett bra lopp. Han slutade 4:a på 12,6/1640 och avslutade bra som alltid. 
Lets Go Ernie gjorde säsongdebut och efter ett lopp i kön med trafikstockning hela vägen fick han med sig ett 7:e pris på ett bra sätt och normalt är han MYCKET bättre med detta loppet i kroppen.

Västerbo Amaretto på Bjerke i vinters.

 

 

 

 

 

 

Söndag va det Årjäng på programmet och vi hade med oss Only One Winner som gjorde minicomeback. Det gjorde han bra. Efter en SNABB start fick han rygg ledaren och lucka 400 kvar. Han avslutade bra till en fin 2:a plats på fina 13,3/2140a och med detta i sig kommer han ha jättechans nästa gång med rätt lopp.

Måndagen bjöd på lunchtrav på Färjestad och vi hade med oss Västerbo Whistler och obesegrade R.K. Queen.
Jag inledde dagen med att vinna med Lars-Inge Olssons Min Bråten som va enormt tapper från ledningen.
Västerbo Whistler hamnade punschigt på det och va trög i ryggar, men avslutade bra till 4:e plats på 15,0/2640a
R.K. Queen gjorde comeback efter 3 månaders vila och hon visade lite av sitt kunnande. Från 3-4 utvändigt fick vi ryggar i spåren under slutvarvet och när hon fick fritt fram 300 kvar fanns bara en häst på plan. R.K. Queen sänkte sitt rekord till 15.8/2140a och fick 25000 för segern. 
Skötare är Emilia Aaltonen.

Idag tisdag åkte Nathalie till Eskilstuna med Västerbo Realhigh som på pappret hade en mycket tuff uppgift och främste målet va att han skulle fungera i travet vilket han inte gjort på länge. Nathalie gav han ett snällt lopp vid sargen och han avslutade bra till 6:e platsen efter sen lucka. Ett stort fall framåt!

Nu är det lugnt på travfronten tills nästa vecka, men snart kommer vi ha ännu flera start hästar och då är det bara hoppas formen håller i sig.

Nu har alla 1 åringar utom 1 anländ och vi tömköra för fullt. Sist att anlända är Onkel Tooma ( S.J.Caviar) som är inköpt till stallet av hästägare.
Ny i stallet är även Mirdor Ås. Ett 4 årigt ostartat sto. 

Ha det bäst!

/Paw