Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Det rullar på.

Millmighty inför sitt kvallopp (Foto: Jessica Schade Lundell)

 

 

 

 

Hästarna börja komma igång efter all sjukdom och dom radar upp fina prestationer.

Littlesupersister gjorde ett bra lopp på Färjestad i måndags. Hon spänstade till ledningen direkt bilen släppte, och 12.4 blev till 14.1 vid varvning. Då hade hon hunnit med att få lite press och bli lite pigg på gröten. Hon kämpade dock tappert till 3:e platsen på nytt rekord.

Only One Winner va ute på Färjestad och får innerspåret höll han enkelt ledning men släppte och då blev det släppt igen och där i 3:e inner blev han och Nathalie fast hela vägen. Ett 5:e pris fick dom med sig, men utan Only behövde jobba något speciellt.

Jaanus Tooma gjorde comeback efter en tids skadefrånvaro. Han såg väldigt fin ut men Nathalie tyckte han va något seg. Han kommer gå fram med lopp i kroppen. Nu blev han 6:a på 16.4/2100 i Åmål.

Samma dag kvalade 3 åriga Livi Opal H.M. Efter en lugn start satte vi fart framöver efter ca 350m. I ledningen drog den häst med över 300000 på sig iväg, men när denna felade 700 kvar kom vi ikapp. Sedan va Livi Opal överlägsen. Sista 1000m klockade jag till 14.1 och det gjorde hon på ett smarrigt sätt. 

Millmighty är en häst jag alltid haft höga tankar om och i tisdags va det dags för ÅRETS mål, kval till norsk kriterium. Men drömmen blev tidigt förstörd. Efter 300m blev vi rejält påkörda och Millmighty galoperade bort sig. Sen fick han jogga runt och faktum är att hade vi inte fått en galoperande häst i knät 800 kvar, då tror jag vi hade gått till final ändå… 
Nu blir det att ladda om istället, och ladda mot derbyt om ett år!

Ernst Af Eda har flyttat hem till sina ägare, vi önskar lycka till. 

Ny i stallet är 2 åriga Tangen Åsar. En mycket fin kille som Mitt i byn förvaltnings AB har köpt till stallet. 

Snart är det dags för ett åringarna att komma hem. I början av nästa vecka börjar verkligheten för dom. 

Vi har sedan en tid tillbaka delägare i en 3 årig valack som står i Frankrike. Han är i träning hos Ron Kuiper som gjort ett strålande jobb med hästen. Han har gjort 2 starter nu och gjorde det mkt bra som 2:a i debuten, tyvärr vart han skrämd senast och felade bort 3:e platsen ur sista sväng. 

Dom 2 åriga varmbloden börjar piggna på sig och har gått ett banjobb. Dom gjorde det på i 40 tempo.

Ha det bäst!
Paw

 

 

 

 

 

Äntligen Millmighty!

Millmighty inför sitt kvallopp (Foto: Jessica Schade Lundell)

 

Vi va på trav igår kväll på Romme där vi hade med oss Mårten Marje och Millmighty.

Först ut va Millmighty som efter 2 insatser som inte riktigt speglar hans kapacitet va det äntligen hans tur att visa hur bra han är. Från sitt trånga 4:e spår öppnade han helt okay och kom till första svängen som 3:e häst. Jag hade bestämt mig för att han skulle få chansen att visa vad han kan så vi satte fart framöver. Efter små 600m satt vi i ledning. Första 500 gick efter 16.5. Varvet joggade han på 17.5, och pigg va han. 600 kvar ökade han tempot självmant och 300 kvar lät jag han springa lite. 15.8 sista 1000 och 13.5 sista 500 med luft under vingarna på en något tung bana. Segertiden skrevs till 16.6/2140 och segern va värd fina 50000 till nöjda ägare i Stall Kort Ingress.

Mårten Marje hamnade punchigt på det när vi inte hittade ner i andraspåret och vi fick backa sist. Dom varvade på 18 framme i tät och det gick inte ta något i spåren under slutvarvet för Mårten. Ingen pengar med hem denna dagen men han kommer tillbaka.

I torsdags va det Örebro på programmet med Fleur De Fleur och Littlesupersister.
Bäst gick det för Littlesupersister som efter en tung tung resa i dödens höll bra som 7:a.

Flur De Fleur hade en dålig dag och fick inget med sig hem.

Ny vecka står för dörren, må bra och ta hand om varandra!

/Paw

Hästarna rör på sig!

Valborg Marje vinner i Åmål (Foto: Kurt Einevåg)

Efter lång tid med sjukdom i stallet verkar det ÄNTLIGEN som vi är på rätt väg, och hästarna har levererad direkt. 
Fleur De Fleur va mycket bra på Axevalla i stodebutanten. Hon fick dra tåget i 3: för att förlora med mins möjliga marginalen.

Sen gjorde R.K.Queen comeback på Lindesberg. Hon fick ett tung lopp i dödens men gav sig motvilligt 50m kvar till 2 smygkörda hästar. 3: plats från spår 8 och dödens måsta man vara nöjd med.

Millmighty kom ut på kvällen samma dag fast på Romme. Han fick ett fint lopp i men blev högertömd 600 kvar och blev halfast med sparad som 5:a. Han avslutade ca 11.5 sista halvvarvet!

Söndagen började riktigt jobbigt. Nathalie blev utsparkad av Västerbo Amaretto när vi skulle värma. Hon klarade sig med en blåslagen hand. Amaretto klarade sig helt utan blessyrer.

Först ut hade vi Littesupersister som fick ett lopp i  3:ytter och fick dra tåget i 600m. Hon slutade 4:a på ett bra sätt. Kan vara en lira nästa gång!

Only One Winner och Mårten Marje värmer tillsammans (Foto: Kurt Einevåg)

Mårten Marje och Only One Winner gick ut mot varandra loppet efter. Only gick det bäst för. Seger från rygg på ledaren på nytt banrekord (I backvarv) Mårten satt fast länge men fick lite turligt luckan 50 kvar och tackade för det genom att bli 3:a med sparade krafter.

Valborg Marje gjorde comeback efter nästan 10 månaders frånvaro. Hon brakade till ledningen, och sen va spänningen övre. Hon vann enkelt på tangerad banrekord! 

Med andra ord hästarna är på gång och med lopp i kroppen på dom hoppas vi såklart dom blir ännu bättre. 

1 åringarna njuter dom sista 3 veckorna på betet nu innan dom får komma hem och börja livet som travhästar. 

Ha det bäst så länge!
/Paw