Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Välkommen 2020!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GOD FORTSÄTTNING!

Julen är överstökad och vi har tagit klivit in i ett nytt decenie, och vi välkomnar 2020. 2010 talet va en berg och dalbana  modell värre. Nu skall vi se till att 2020 talet blir rakare och bättre!

2019 va ett år som på pappret va en bra år. Totalt körde vi in 973000 till stallerna på 133 starter.
Stall Nathalie Blom körde in 259000 på 44 försök och Stall Mahony körde in 714000 på 89 starter. Allt som allt får vi vara nöjda med det med tanke på alla sjukdommar och skador som drabbade hästarna.

Som kuskar hamnade Nathalie på 671000 inkört på 160 försök och jag kom upp i 980.000 på 163 startar. Även det får vi vara ganska nöjda med.

Vi kommer göra lite ändringar på unghäst konceptet och i verksamheten och hoppas att det kan hålla smittorisken nere så vi slipper dessa perioder med sjuka hästar, och då kommer 2020 bli ännu bättre.

Vi avslutade 2010 talet med att vinna med R.K.Queen på Axevalla. Hon gjorde det på bästa sättet, snabb start till ledning efter 300m, och sedan vart det mycket enkelt.
R.K. Queen som blev den häst i stallet som tjänade mest och som vann flest lopp. Drygt 200.000 sprang hon in under 2019 och hon vann 5 segra på sina 9 försök.

Även Only One Winner (160.000) Millmighty (98000) och Littlesupersister (95000) hade hyggliga säsonger.

Tyvärr slog sjukdom och skador ut en del hästar vilket bidrog till att vi haft en säsong som va sämre än vad vi hoppats på inför säsongen.
Jaaanus Tooma gjorde illa sig under våren och varit svår att få i skick igen, Västerbo Whistler vann i Årjäng och imponerade men kort tid efter det fick han en hovbensfraktur. Jatzy Jazz och Mårten Marje gjorde illa sig i hagen, och Valborg Marje som va så enorm i comebacken i somras i Åmål (Nytt banrekord med tunga skor, fast bomull och vanlig vagn efter 10 månaders frånvaro) hade problem att bli frisk efter vårens förkylning.

3 åringarna hade alla problem att bli kvitt sjukdomen dom drog på sig under våren, Millmighty gjorde det bra ändå och visade i kvalen till Norsk Kriterium att han är en häst för årgångsloppen i Norge, och stora målet för hans del är Derbyt 2020.
Livi Opal och Rosa Luxemburg visade fart när dom väl kom men vart sena tack vara förkylning.

2020

Nog om 2019, nu blickar vi framåt. Vi hoppas hästarna får vara friska nu då kommer många av dom blomma under året.

2 åringarna sköter sin träning på ett fint sätt men vi har inte satt någon riktigt fart på dom än utan dom går milen 5 dagar i veckan. I första hand är det planen att dom som ska gå premielopp ska vara redo för det i början av sommaren.

3 åringarna ser trevliga ut och dom har tränad bra en lång tid nu. Alla följs åt på ett fint sätt och om dom klara sig utan problem kommer dom kvala i vår.

Av 4 åringarna är det såklart Millmighty som idag stickar ut. Är han frisk och får tävla på lite i vår/sommar kommer han tillhöra kulltoppen i Norge. Vad som gäller dom andra borde ha mycket fina pengar att hämta i vanliga klasslopp.

Dom äldre hästarna kommer prestera bara dom håller sig friska och det finns en del av dom som har för lite pengar på sig i förhållande till vad dom kan.

Nu kör vi!

/Paw