Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Lite färre startar senaste veckan

Vi har den senaste veckan startat lite mindre. 3 stycken va ute och visade upp sig.

Måndag hade vi Livi Opal H.M. och Jatzy Jazz på Färjestad. Det va väldigt svåra förutsättningar med tjällossning och ett väldigt krävande underlag. Livi Opal H.M. trivdes inte alls med det och va tidigt trött. Jatzy Jazz gjorde det bra som fyra trots ett opassande underlag.

Onsdag åkte jag till Momarken med Missing Tooma. Här va banan betydligt bättre än Färjestad om än den va tung. Han gjorde ett okay lopp som tvåa men känslan va att hans balans inte alls va optimal på det underlag.

Övriga dagar har vi varvat besök hos tandläkare med fortkörning hemma.

Vi är inne på finalen av 2021 och vi har en del hästar anmälda till dom sista veckorna.

Unghästarna ser fantastiskt fina ut för dagen, Peter gör verkligen ett kanonjobb med dom!

Ny vecka, nya möjligheter!

Ha det bästa

//Paw

3:e årssegern till Max Orlando!

I tisdags åkte vi till Axevalla med Borups Vallmo som efter en fin resa i rygg på ledaren avslutade bra till 3:e platsen. Hon utvecklas för varje start och snart sitter fullträffen där.

Onsdag va det Momarken som stod på programmet. Peter och jag åkte dit med Max Orlando, Tangen Åsar och Onkel Tooma.

Onkel Tooma fick ett fint lopp i tredje inner och avslutade sylvasst till 3:e platsen. En fin prestation i hans tävlingsdebut.

Näst ut va Max Orlando som på pappret hade en fin uppgift. Vi fick en bra start och satt ganska direkt i dödens från tillägg. Väl där kontrollerade jag loppet. 100 m kvar kom häst i rygg på mig loss trots jag tyckte jag hade koll på han. Det va en snabbare häst och Max va chanslös att svara. Måldomarna gjorde sitt jobb och flyttade ner vinnaren till 3:e platsen och därmed vann Max Orlando årets 3:e seger.

Tangen Åsar slog återigen på en galopp men upphämtningen va bra som 5:a och han visade än en gång att farten finns där.

 

Ny vecka nya möjligheter!

Ha det bäst!

/Paw

Smått och gott…

Hästarna tränar som dom ska och känns väldigt fina, vi har dock haft lite stolpe ut i loppen senaste veckorna.

211121 va vi på Biri med Tangen åsar som felade efter 1100m på väg fram i tredjespår. Han gjorde en grym upphämtning som 4:a
Med till Biri va Peekas Pearl som jag laddad iväg från start men fick svar om ledningen. Efter en tuff öppning valde jag backa ner i 3:e inner och där blev vi fast. Hon avslutade bra när luckan kom 200 kvar men då va det försent. 5:a med mycket sparad.

211122 R.K.Queen på Färjestad, och det blev inte bra. Banan va KATASTROF! och queen fick inget fäste. Tidigt trött, bara att glömma.

211123 Åkte jag till Bjerke med Borups Vallmo som verkligen kändes jättefin på dagen. Tyvärr blev hon jätteladdad när bilen släppte och hon pullade sig i galopp. Kändes lysande efter.

211124 Bjerke igen, denna gången med Max Orlando som fick ett blytungt lopp från spår 8, men han visade att han är enormt stark som 5:a inte så stort slagen.
Jatzy Jazz va hysteriskt brunstig och bråkade hela vägen till banan, Hon gjorde ett okay lopp utan att vara som bäst.

211128 Missing Tooma gjorde comeback på Momarken och kändes riktigt fin i värmningen. Efter 600m vinglade framförvarande till och klippte benen på oss… Jag tänkte ge han ett jobb och lät han jogga runt. 500 kvar kändes han grym och jag vred på. Det bet till 200 kvar när vi fick en hockytackling och för inte gå i banan fick jag kasta ut han för bryskt. Det blev en ny galopp som kostade 3:e platsen.

211129 Åkte vi till Färjestad som fortsätter ställa med en tveksam bana. Livi Opal H.M. visade att formen fortsatt sitter där som 5:a. Valborg Marje fungera inte och här har vi lite att fundera på.

211201 Åkte jag till Momarken med Peekas Pearl som gjorde det okay som 4:a

I veckan kom det fram att Svensk Travsport kommer lägga mera pengar på bredden. Detta va välbehövligt och inte en dag för tidigt. Jag tycker dock bredden borde fått ännu mera… Men vi måste vara glada att det blev något…

Vi har för dagen perfekta träningsförhållande och kan träna på utan minsta problemen. Hoppas det fina vintervädret håller i sig nu!

 

Ha det bäst

/Paw