Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Välförtjänt seger till R.K.Queen!

Arkivfoto: R.K.Queen vid seger på Färjestad 190506 (Foto: Kurt Einevåg)

R.K.Queen har gjort väldigt många lopp senaste 2 åren utan att få sätta nosen först (Vilket känns orättvist och lite snöpligt…) På Axevalla 220113 fick vi en fin resa i rygg på ledaren och luckan kom sent men Queen visade att det finns en härlig kämpaglöd och en enorm kapacitet när hon på 80m växlar ner ledaren som fått bestämma i ledning. Segern värd 40.000 och stort grattis till alla delägarna.

15/1 åkte vi till Bjerke där Borups Vallmo gjorde debut på V75. Efter ett halvstruligt lopp med dåliga ryggar gjorde hon ett lysande slutvarv där min klocka visade 12,5 och till slut vart hon 6:a

Jatzy Jazz hade dragit bakspår och hon kämpade på och blev till slut 5:a och gjorde en okay insats.

Vi har haft lite småstrul med infektioner men jag hoppas vi är på väg ur den svackan nu. Hästarna tränar iaf väldigt förbättrad igen och jag hoppas vi är i full form om typ två veckor.

Träningsförhållanden är väldigt fina för dagen. Backen har väldigt fint fäste och alla hästarna tränar på för fullt.

 

 

 

 

Bättre sent än aldrigt, V75 seger till Jatzy Jazz

Det har varit full rulle under senaste veckorna och hemsidan har blivit drabbad av det.

Här kommer en genomgång av dom startar vi gjort.

211223 åkte vi till Romme med tre hästar, först ut va Jatzy Jazz som från spår 12 snabbstartade och fick ett fint lopp i 3:e invändigt. Tyvärr sög hon luft och va seg men hon krigade och höll farten till 5:e plats.
Borups Vallmo har jag lite förhoppningar på och nu fick hon äntligen visa vad hon kan. Efter ett lopp i kön och en snabb avslutning avgjorde hon i sista steget på fina 16,3/2140a en seger värd 30.000
Sist ut denna dagen va comebackande R.K.Queen som fick ett snällt lopp i ryggar. Tempot va väldigt högt och Queen kämpade på bra och tog en fin andraplats värd 20.000.

211226 åkte vi till Bjerke med Höwings Arktur och Catania. Arktur fick ett lopp i dödens sista 1200m och va duktig som 2:a endast knappt slagen. En debut värd 7500
Catania slog sig på en has och felade direkt bak bilen.

211227 stod V75 på Momarken på programmet. Vi va på plats med 3 hästar.
Först ut va Tangen Åsar som fick svar i spetskampen och jag valde rygg ledaren. Den stannade helt 900 kvar och vi blev dragna sist och den dagen va förstörd.
Max Orlando va näst ut. Han stod dock inte att känna igen och uppträdde segt och felade som slagen ur sista sväng.
Sista man i manegen va Missing Tooma som startade med 40meters tillägg på 2640. Vi satt långt nere i kön men tempot va bra. Han va dock seg 600 kvar, men kämpade på bra och fick med sig en fin 3:e plats värd små 20.000

Vi avslutade 2021 på Bjerke med JAtzy Jazz som Peter körde och R.K.Queen som  jag körde.

R.K.Queen hade spår 11 och fick ett lopp i kön, 400 kvar vart i påkörda bakifrån och fick punktering. Det blev för jobbigt att ta ikapp något då.
Jatzy Jazz brakade till ledningen och därifrån va hon omutlig och dansade undan till en mycket mycket rolig seger värd 49000

2022 började på ett snöigt Örebro där Höwings Arktur kämpade på i snömodden. Han hade enorma trafikproblem första 1000 och startade i princip med 80m tillägg. Han gick ett bra slutvarv och jag va nöjd med 5:e platsen.

220109 åkte vi till Romme med Catania som kändes stark 400 kvar men blev seg på några steg. Känslan va att hon behövde en genomköra.
Tangen Åsar Va seg redan i värmningen och det vba aldrig riktigt något tryck i han i loppet. Kan vara så att han haft det väl bra efter sista starten.

Ha det bäst!
//Paw