Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Vinter till och från….

Mangskog en vintermorgon

Vi fick några centimeter snö förre veckan, men i helgen vände det till + grader och regn och så va snön borta på ingen tid. Nu är det minus grader igen och backen stenhård. Inte lätt att träna hästarna när det vänder så hela tiden. Men vi gör det bästa av situationen och dom får skritta mycket i backen.

I tisdags va vi på Axevalla med Hallon Tooma som Jenny körde i ett lärlingslopp. Jenny gav Hallon ett bra lopp och fick ett tredjepris med sig hem värd 8500. Hallon Tooma som verkligen har utvecklats dom sista månaderna. Hon jagar 100.000 intjänad under denna säsong och det borde vara fullt möjligt om hon bara kunna ha lite flyt med lottningen och inte dra skitlägen varje gång.

1 åringerna växer jätte mycket för dagen, och i år mäter vi dom 1 gång pr månad. Det är faktiskt jätte intressant och se hur fort dom växer…

Stallet går mot sitt bästa år på många säsonger med 568 000 inkört. Bästa året va 2008 där stallets hästar tjänade 854051 men då hade vi närmare 60! hästar i träning, nu har vi 18… 

Som kusk är jag på väg mot mitt bästa resultat någonsin. Har idag kört in 882000 och mitt personbästa va 2008 där jag körde in 910 051 så nu kämpar vi. Hade varit häftigt att spricka 1 000 000 men det känns svårt nu.

Även Jenny går mot ett kanon år. Med 189000 har hon redan slagit sitt egna personbästa som va satt 2012 med 179000. Nästa år hoppas jag Jenny kommer ännu flera chanser i breddloppen och därmed utvecklas ännu mera.

Nästa år kommer inte jag få köra breddlopp. Svårt att säga va det kommer betyda eftersom jag nästan inte kört breddlopp på slutet men fortsatt fått köra mycket lopp åt andra. Jag hoppas på fortsatt förtroende av nya som gamla kunder samtidigt som jag tror våra egna hästar kommer flytta fram sina positioner kraftigt nästa år.

Efter nyår kommer vi sammanfatta året 2014 och sätta upp mål för året 2015. Det är tanken att målen för 2015 kommer få en egen flik där vi kan hålla koll på hur det går.

Dom sista träningsrapporterna för 2014 är färdiga, trevlig läsning.

Simma lugnt!
/Paw

 

Category: Okategoriserade