Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Upp och ner!

Jaanus Tooma lekar med en börsta.

Jaanus Tooma lekar med en börsta.

Jaanus Tooma gjorde debut för oss förre veckan, och han gjorde det bra som 3:a efter ett snällt lopp. Han avslutade bra och borde gå fram med det lopp i kroppen. Ska bli spännande att följa honom.

Söndag va det dax för Västerbo Realhigh som på pappret hade en bra uppgift. Tyvärr trivdes han inte alls på den MYCKET dåliga bana( Banan va JÄTTE hård på upploppet och första sväng, och jätte mjuk på baksidan) och han galoperade efter 100 meter. Upphämtningen va bra med det jag kände på honom han tyckte inte det va kul. Jag kan tycka det är konstigt att vi aktiva blir bötfälda och bestraffade med en gång vi gör det minsta felet, men en bana kan ställa med ett underlag som är hur dåligt som helst utan problem. Skulle man som aktiv då stryka hästen ja då kan vi få böter och hästen FÅR startförbud. Det rimmer dåligt tycker jag.

Har iövrigt inte mycket tillövers för Mantorpstravet. Nästsenast vi va där möttes vi av en OSTÄDAT box… Ringde till sportschefen för att få lite hjälp, fick tills svars att det va inte hans proiblem och jag kunde ju mocka själv…. Min häst kissade på stallgången efter 20 min så kissnödig va han. Som tur va är det mycket trevligt personal på inskrivningen som hjälpte och tog sitt ANSVAR! (Ska sägas att Mantorpstravet såklart fakturerade full boxhyra…)

Det va svåra förhålande på Bjerke i onsdags och Yassas gjorde så gjott han kunde i ovädret och fick med sig ett 5:e pris.

Hemma tränar dom flesta på bra, och vi börjar så smått trimma för start. Hoppas på lite mera vårvärme och slut på snöandet.

Snart börjar vi  med 1 åringerna igen. Har du en ett åring som du vill ha på inkörning kan det vara bra att tänka på att booka platsen snart. 10 platser, 5 hingstar och 5 ston. Inkörning, bete och träning 1 månad till ett superpris. Se under fliken unghästpaketet lr tryck här

Trevlig helg på er!
/Paw

Category: Okategoriserade