Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Tack 2016, välkommen 2017!

2016 går på sista vers och vi kan se tillbaka på ett år som i det stora hela har varit en fantastisk resa. Både Jenny och jag har med råge slagit personbästa och speciellt Jenny har klättrat i topplistorna. Stallets hästar har presteras jämt i stort sett hela året med många härliga upplevelser.

Vi började 2016 något trevande med en galopp på Adam Kievitshof, och endast 3 startar i januari, men i februari visade Västerbo Realhigh lite av va han skulle åstadkomma restan av året när han vann på Eskilstuna. Detta va den första av 6 segra under 2016 för hans del! Jag vann 4 lopp med honom och Jenny vann 2 där av ett i monte. Västerbo Realhigh blev den häst i stallet som vann flest segra under 2016, och dessutom den som vunnit flest lopp under en och samma säsong för oss. Västerbo Realhigh tjänade drygt 239000 under året och han sänkte sitt rekord till 11.8 på Färjestad 19 april när han vann från dödens!

Västerbo Realhigh vid segern på Färjestad (Foto: Kurt Einevåg)

Västerbo Realhigh vid segern på Färjestad (Foto: Kurt Einevåg)

I mars vann Mårten Marje sin 1:e av 2 lopp under säsongen, den andra vann han med Jenny i Örebro. Det va ett uttagningslopp till Dam SM! Jenny och Mårten åkte till Umeå och i finalen blev det stolpe ut, men Mårten flög fram sista 400m och slutade 4:a efter ett omöjligt lopp. Ett riktigt höjdpunkt!

Foto: Kurt Einevåg

Foto: Kurt Einevåg

I april vann Neverendingdream 2 lopp. Neverendingdream gav mig många grå hår och trots hög kapacitet och 2 segra under våren valde vi att rekommendera ägarna att sälja hästen.

Foto: Lennart Kihlman/ALN Årjängstravet 2015-09-10 Neverendingdream mål

Foto: Lennart Kihlman/ALN Årjängstravet 2015-09-10
Neverendingdream mål

I maj månad vann Jaanus Tooma sitt enda lopp under 2016. Jaanus Tooma kom till oss i januari men visade redan som 2 åring hos Jan Nordin att han va bland dom bättre i kullen. Han växte ett par klasser med helstängt och barfotad körningen passade honom perfekt. I kvalet till långa E3 på Bergsåker vart vi lite halvfast som 4:a, men största upplevelsen va när han kvalade in till korta E3 på Gävle. I finalen hade han halsinfektion men slutade enrå 6:a. Jaanus Tooma hade en kanonsäsong med 240000 insprunget och rekordet tryckte han till fina 12.3! Jag tror vi kan kapa ett sekund till nästa sommar… 😉

Jaanus Tooma på Åby tidigare i år.

Jaanus Tooma på Åby tidigare i år.

23 maj debuterade en ny häst för oss, Royal Trophy het han och Färjestad va platsen. Royal Trophy kom ju till oss med gott rykte, men sättet han avväpnade On Hold på va imponerade. 12.9/2140 voltstart va nytt banrekord och dansk rekord! Royal Trophy presterade inte så jämt som jag ville under året, men när han väl va bra va han omutlig. Som när han på Lindesberg kom fram i dödens 800 kvar och vann med bomullen och mycket gas kvar. Lika så när han vände upp och ner på mycket bra hästar på Bjerke i höst på fina 12.3 på en regntung bana. Totalt tjänade han 83000 under året.

Arkivfoto: Royal Trophy efter seger på Lindesberg

Arkivfoto: Royal Trophy efter seger på Lindesberg

Fram på året kom O.M.Dont Crys första seger. Hon och Jenny va ute i ett breddlopp i Årjäng och efter att Jenny hade bjudit Dont Cry på en vilsam resa första 1400 kastade dom loss 700 kvar, och via 12.5/700 avgjorde Dont Cry med spetsade öron till en enkel seger. Tyvärr fick vi inte riktig den utdelning som jag hade hoppats på Dont Cry verkar ha behövt tid att mogna och växa i sig och vi ser fram mot 4 åringsäsongen för hennes del.

O.M.Dont Cry (Foto:Kurt Einevåg)

O.M.Dont Cry (Foto:Kurt Einevåg)

I november debuterade Valborg Marje sent om sider, men hon gjorde det på bästa sätt med en enkel seger. Valborg har haft mycket problem under året men tålmodiga ägare har gjord att hon nu börjar komma igång.

 

Alla våra 2 åringar gick godkänt premielopp, och Baltic Breeze kvalde under hösten. Dom vintertränar nu och ser alla fina ut.

Under året hade vi totalt 20 1 åringar på inkörning, av dom har vi nu 8 kvar. Dom ser alla fina ut och vi ser fram mot att få utveckla dom till färdiga tävlingshästar.

Totalt gjorde stallets hästar 94 starter vilket resulterade i 16 segra 4 andra och 8 tredje. Segerprocenten stannade vid fina 17 och totalt tjänade stallets hästar 825000

Som kusk hade jag mitt bästa år i karriären med 23 segra, 20 andra och 20 tredje på 228 starter. Totalt körde jag in 1.419.000 vilket även det är all time high.

Ett år med många minnen och fantastiska upplevelser och det är klart att få köra E3 kvalen och finalen och va med och hugger va en höjdare. Sen vann vi ju väldigt många lopp och alla värmer så otroligt mycket, men det som fram för allt värmer är att våra hästar har presterat så jämt och på högt nivå genom hela säsongen.

Jenny har utvecklats undan för undan under flera år, men i år har hon verkligen blommat ut och BOMBAD alla personliga rekord söder och samman.

Jenny tar mot pris på Årjängsgalan 2014 (Foto: Kurt Einevåg)

Jenny tar mot pris på Årjängsgalan 2014 (Foto: Kurt Einevåg)

Jenny vann första loppet i mars månad med Västerbo Realhigh, och sen gick det undan med 2 segra i mars och 2 i april. Segern i Hexjakten i mars på Färjestad med Höstbo Fredrik va en seger som Jenny va extra stolt över.

 

I maj blev det ingen segra och endast en i juni men i juli satte hon fart igen. Seger i kval till Dam SM med Mårten Marje och på Årjängs v75 dag med Pampas SIR och Askö Dollar under en breddlopsdag i Årjäng.

Arkivfoto: Jenny vinner med Askö Dollar (Foto: Kurt Einevåg)

Arkivfoto: Jenny vinner med Askö Dollar (Foto: Kurt Einevåg)

Augusti blev det ingen segra men fina placeringar men i september hittade Jenny storformen. 4 segra blev det till då och Västerbo Realhigh värmde lite extra.

I oktober vann Estreet Zon en fin seger och i november vann Jenny med Justwalkonby och va SÅ nära att vinna finalen av Pastor Stephens lärlingsserie på Romme, men nu blev det en fin andraplats!

I december vann Jenny sitt 15 lopp för säsongen med Nellie Memory.

På 148 starter vann Jenny 15 segra, 8 andra och 10 tredje och en segerprocent på fina 10% och totalt blev det 586000 inkört.

Jenny har 3 dubblat sitt rekord va gäller antal segra och 3 dubbat inkörde pengar.

Jenny sliter hård och framgångarna är inte tillfälligheter då hon har fantastisk känsla och körhand och jobbar stenhård!

Med dessa ord vill jag passa på att tacka alla som hjälpt oss till att göra 2016 till det rekord år det blev.

Tacka hästägare som tror på oss och litar på vi är bästa alternativet för just eran häst!

Tack alla tränare som tror på oss och anlitar oss.

Tack till våran sponsor EM Stable

Tack till alla leverantörer som ser till vi kan ha hästarna i i bästa skick.

Slutligen tack till vår familj som hjälper och stödjer och gör allt möjligt!

Vi ser fram mot ett nytt rekord år 2017

GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR
Jenny och Paw

 

Category: Okategoriserade