Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Det rullar på.

Millmighty inför sitt kvallopp (Foto: Jessica Schade Lundell)

 

 

 

 

Hästarna börja komma igång efter all sjukdom och dom radar upp fina prestationer.

Littlesupersister gjorde ett bra lopp på Färjestad i måndags. Hon spänstade till ledningen direkt bilen släppte, och 12.4 blev till 14.1 vid varvning. Då hade hon hunnit med att få lite press och bli lite pigg på gröten. Hon kämpade dock tappert till 3:e platsen på nytt rekord.

Only One Winner va ute på Färjestad och får innerspåret höll han enkelt ledning men släppte och då blev det släppt igen och där i 3:e inner blev han och Nathalie fast hela vägen. Ett 5:e pris fick dom med sig, men utan Only behövde jobba något speciellt.

Jaanus Tooma gjorde comeback efter en tids skadefrånvaro. Han såg väldigt fin ut men Nathalie tyckte han va något seg. Han kommer gå fram med lopp i kroppen. Nu blev han 6:a på 16.4/2100 i Åmål.

Samma dag kvalade 3 åriga Livi Opal H.M. Efter en lugn start satte vi fart framöver efter ca 350m. I ledningen drog den häst med över 300000 på sig iväg, men när denna felade 700 kvar kom vi ikapp. Sedan va Livi Opal överlägsen. Sista 1000m klockade jag till 14.1 och det gjorde hon på ett smarrigt sätt. 

Millmighty är en häst jag alltid haft höga tankar om och i tisdags va det dags för ÅRETS mål, kval till norsk kriterium. Men drömmen blev tidigt förstörd. Efter 300m blev vi rejält påkörda och Millmighty galoperade bort sig. Sen fick han jogga runt och faktum är att hade vi inte fått en galoperande häst i knät 800 kvar, då tror jag vi hade gått till final ändå… 
Nu blir det att ladda om istället, och ladda mot derbyt om ett år!

Ernst Af Eda har flyttat hem till sina ägare, vi önskar lycka till. 

Ny i stallet är 2 åriga Tangen Åsar. En mycket fin kille som Mitt i byn förvaltnings AB har köpt till stallet. 

Snart är det dags för ett åringarna att komma hem. I början av nästa vecka börjar verkligheten för dom. 

Vi har sedan en tid tillbaka delägare i en 3 årig valack som står i Frankrike. Han är i träning hos Ron Kuiper som gjort ett strålande jobb med hästen. Han har gjort 2 starter nu och gjorde det mkt bra som 2:a i debuten, tyvärr vart han skrämd senast och felade bort 3:e platsen ur sista sväng. 

Dom 2 åriga varmbloden börjar piggna på sig och har gått ett banjobb. Dom gjorde det på i 40 tempo.

Ha det bäst!
Paw

 

 

 

 

 

Category: Okategoriserade