Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Paw

paw

 

BAKGRUND Jag var nio år när ja körde mitt första ponnylopp och därmed gick startskottet för min travkarriär. Pappa Peter hade hästar som ung men slutat och när han sen köpte en ny häst väcktes även mitt intresse för sporten.
Jag började med ponnytrav som liten och började sedan som lärling hos Birger Jörgensen och hans bror som hade ett popstall.
Tiden hos Jörgensen blev dock inte speciellt lång utan ja flyttade hem igen efter ett halvår, då var jag 16 år.
Jag fick hemlängtan och började istället jobba hos John K Hansen. Under mitt första år som lärling vann jag 7-8 lopp och blev snuvad på lärlingschampionatet sista tävlingsdagen.
Jag fick dock revansch året därpå då jag vann 10 lopp och fick championatet.
Därefter drog jag sedan vidare till Knud Mönster där fick jag anställning som försteman och vann sex lopp på 30 starter. Under den här tiden gick jag även tränarskolan och hade väl tänkt att bli egen inom en snar framtid.
Men så gjorde jag en kovändning och beslutade mig plötsligt för att sluta med trav.
Jag tyckte helt enkelt att det var för dåliga pengar inom travet och började läsa till veterinär, Men efter ett halvår i skolan slutade jag och började med trav på heltid igen.
Jag tog kontakt med Flemming Jensen och åkte till Axevalla för ett besök.
Tanken var att jag skulle börja jobba hos Flemming, men han flyttade i den vevan till Åby och hade inte nog med hästar för att anställa mig då.
Det visade sig dock att resan till Sverige inte var bortkastad, för på Axevalla stötte jag ihop med Glenn H Persson, försteman hos Åke Svanstedt, och blev istället erbjuden jobb hos dem.
Jag jobbade hos Åke i 1½ år, men kände sedan att jag ville prova på något nytt. Jag kontaktade stall Goop och jag jobbade på Lökene i ca ett år innan jag kvitterade ut min proffslicens 1:e januari 2006.

Jag har drivit min rörelse på flera ställen, men till slut hamnade jag i Arvika där jag nu driver rörelsen från gården Rinnen Där Framme!

Här har vi tagit fram fina hästar som Jaanus Tooma, Västerbo Realhigh, Mårten Marje, Face Em, Limping Shrimp och Valborg Marje.

 

Mina älskade flickor, Tindra och Olivia