Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Om oss

paw

 

BAKGRUND Jag var nio år när ja körde mitt första ponnylopp och därmed gick startskottet för min travkarriär. Pappa Peter hade hästar som ung men slutat och när han sen köpte en ny häst väcktes även mitt intresse för sporten.
Jag började med ponnytrav som liten och började sedan som lärling hos Birger Jörgensen och hans bror som hade ett popstall.
Tiden hos Jörgensen blev dock inte speciellt lång utan ja flyttade hem igen efter ett halvår, då var jag 16 år.
Jag fick hemlängtan och började istället jobba hos John K Hansen. Under mitt första år som lärling vann jag 7-8 lopp och blev snuvad på lärlingschampionatet sista tävlingsdagen.
Jag fick dock revansch året därpå då jag vann 10 lopp och fick championatet.
Därefter drog jag sedan vidare till Knud Mönster där fick jag anställning som försteman och vann sex lopp på 30 starter. Under den här tiden gick jag även tränarskolan och hade väl tänkt att bli egen inom en snar framtid.
Men så gjorde jag en kovändning och beslutade mig plötsligt för att sluta med trav.
Jag tyckte helt enkelt att det var för dåliga pengar inom travet och började läsa till veterinär, Men efter ett halvår i skolan slutade jag och började med trav på heltid igen.
Jag tog kontakt med Flemming Jensen och åkte till Axevalla för ett besök.
Tanken var att jag skulle börja jobba hos Flemming, men han flyttade i den vevan till Åby och hade inte nog med hästar för att anställa mig då.
Det visade sig dock att resan till Sverige inte var bortkastad, för på Axevalla stötte jag ihop med Glenn H Persson, försteman hos Åke Svanstedt, och blev istället erbjuden jobb hos dem.
Jag jobbade hos Åke i 1½ år, men kände sedan att jag ville prova på något nytt. Jag kontaktade stall Goop och jag jobbade på Lökene i ca ett år innan jag kvitterade ut min proffslicens 1:e januari 2006. sedan dess har det varit både upp och ner vi har varit på två sejourer i Uddevalla och en snabbis i Halmstad. I Halmstad träffade jag Jenny och vi är nu gifta och har två barn.

DSC_2102

Jenny

Jag började rida när jag var 6 år och har sedan hållit på med lite tävling på låg nivå. När gymnasiet skulle väljas stod det mellan Kock eller Lillerud, då jag inte kom in på kock blev de det senare. och där fortsatte jag med ridning tills jag var med i en ridolycka där läkarna sa att jag troligen inte skulle kunna rida nåt mer, envis som jag är så ville jag hålla på med häst så jag provade istället att köra och det gick bra, ett bra alternativ tyckte jag. När jag slutat skolan jobbade jag en period hos Lars-Inge Olsson, sen ville jag utbilda mej mer och ha en starkare grund att stå på så jag pluggade till Undersköterska, det jobbade jag med i 5 år innan jag funderade på trav igen, då blev det halmstad och vipps hade jag träffat Paw och vi blev ett par.

DSC_2730DSC_2838

Våra barn, Tindra (2) och Olivia (nyfödd)