Stall Mahony

Travtränare Paw Mahonys hemsida

Träningsfilosofi

Vi vill våra hästar skall må bra och trivas i ett tryggt och trevligt miljö.
Våra hästar går alltid i flock om det är möjligt. Detta för dom skall hålla sig glada och få vara sociala. Även unghingstarna får ha kompisar så länge det går. Detta för dom skall få leka och vara ”barn”.

Vi har hästarna ute så mycket som det går året runt. Vi har 2 kallstall med 4 boxar i varje samt 6 uteboxar. Dessutom 2 hagar med lösdrift med plats för 4 i varje. I ena lösdriften har vi endast ston och i den andra har vi unghingstar och valackar.

Hästarna har fri tillgång till hö/hösilage både inne och ute.
Dom får kraftfoder av högsta kvaliteten 3 gånge om dagen, plus vitaminer och mineraler.
Vi vill hästarna skall äta gott, och vara i fint hull och väl musklade.

Vi tränar starthästarna 2 gånger i veckan. Dom värms rejält i 6-7km innan vi är framme vid backen där vi kan köra intervaller. Där går dom max 6 550m intervaller i lågt tempo.
Vill vi inte köra intervaller kör vi mellan 10km och 15km i bra tempo. Vi kör i skogen, på mycket fina skogsvägar som på sommaren är mjuka och fina med sand i botten, på vintern kör vi på packad snö/is vilket är skonsamt och bra för hästarna.

Skall starthästarna gå banjobb gör vi det på Arvikatravet. Dom har en fin 800m bana som är i mycket fint skick både sommar och vinter. På vintern spolas banan och vi kör då på ren isbana.

En tur i skogen är något som höjer humöret på alla.

Unghästarna blir körda 3-5 dagar i vecka. Vi börjar med tömkörning i ca 2 veckor innan vi börjar köra. För oss är det viktigt hästarna är väl förberedde för framtiden och vi tycker det är viktigt att inkörningen blir gjort på ett sätt så hästen verkligen hänger med i va som händer. Det får inte gå för fort!
När hästarna är i vagn körs dom 3-4km första gången, sen ökar vi distansen efter hand. Vid årsskiftet går dom nyblivna 2 åringar 10 km 5 dagar i veckan. Dom blir fantastisk starka av att träna på våra vägar.
Dom får springa på fritt när vi kör dom, och då och då lägger vi in små speeder så dom får känna på lite fart, vilket gör dom är väl förberedde för banjobben.

När vi kör banjobb kör vi åt bägge håll på banan. Dvs först ett heat i backvarv och sedan ett i rättvarv. Detta för att bygga hästen jämt.